Limited Edition: Faded Memories Gold

Bildet Faded Memories er et av mine mest populære bilder, og da jeg lanserte det som en Limited Edition (begrenset opplag) med håndlagt bladgull ble det tatt veldig godt i mot.

Jeg lager altså 50 nummererte og signerte bilder totalt hvor jeg legger på bladgull for hånd på den trykkede versjonen av Faded Memories 1 i størrelse 50x70 cm. Jeg stilte ut den første versjonen av bildet i en lekker gullramme på boligmessa i november, og det var ingen tvil om at gullet ga bildet en stoppeffekt. Veldig gøy å se!

Unik variasjon

Siden bladgullet legges på for hånd vil alle bildene bli unike, og litt forskjellige. Utgangspunktet for meg når jeg legger det på er å få dem mest mulig like komposisjonsmessig, men alle får sine egne detaljer og variasjoner. Det er jo det som er så morsomt med håndlagde ting!

Prosessen å legge bladgull

Å legge bladgull er en interessant og delikat prosess. Det skal sies at dette ikke er ekte gull, selv om det ser sånn ut. Bladgullet er utrolig tynt og lett. Det tåler nesten ingenting før det har blitt festet der det skal. Bare å røre det med en finger veldig forsiktig kan være nok til at et stykke revner, og et lite vindtrekk kan være nok til at hele atelieret fylles med gull. Etter det har blitt festet tåler det selvfølgelig litt mer, men man må fortsatt behandle bildet varsomt for å ikke skade det.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om bildet.

Forrige
Forrige

Årets Farge 2019

Neste
Neste

Hvilke teknikker og materialer jeg bruker for å lage bildene mine?