Hvilke teknikker og materialer jeg bruker for å lage bildene mine?

Kunsttrykkene mine er digitaltrykk, laget med en teknikk som kalles D.G.A. Denne teknikken kombinerer det analoge og tradisjonelle med det digitale, og det er stort sett denne teknikken jeg bruker på alle mine verk som ikke er originale malerier.

D.G.A. (Digital Graphic Artwork) - En kombinasjon mellom det analoge og digitale

Jeg starter med å male på papir eller lignende, som oftest med alkoholblekk. Så digitaliserer maleriene og bearbeider dem digitalt. Endringene kan for eksempel være å endre farger, klippe sammen flere ulike malerier, jobbe lag på lag og så videre. Dette resulterer i at de ferdige verkene som er digitalt bearbeidet gjerne ser vidt forskjellige ut fra de analoge utgangspunktene. Det er nettopp dette som gjør at jeg synes det er så spennende å jobbe med denne teknikken, og her føler jeg at jeg får kombinert det beste av to verdener.

Jeg er også opptatt av denne bearbeidelsen skal tilføre noe ekstra til det ferdige verket, og ikke være en kopi av et analogt maleri.

Underveis må jeg prøvetrykke, fargekorrigere og justere til jeg får alt til å bli akkurat som jeg hadde tenkt også når det kommer ut på papiret eller lerretet igjen, så det er en møysommelig og tidkrevende prosess - men veldig gøy.

IMG_9870_lysere.jpg

Og hva er egentlig alkoholblekk, lurer du kanskje på?

Dette er rett og slett et alkoholbasert blekk som jeg elsker å jobbe med. Det er et veldig levende og flytende medium. Av og til kan det nesten oppleves som at det lever sitt eget liv, ettersom blekket nærmest danser seg bortover papiret, og kan bevege seg en god stund etter at det har møtt papirflaten.

Jeg drypper, heller og blåser på blekket. Noen ganger blander jeg inn vanlig blekk, akryl eller andre medier for å skape spennende effekter og teksturer. Jeg synes det er gøy å eksperimentere for å skape nye uttrykk, og ofte er det under lek og testing de mest magiske øyeblikkene oppstår.

PS! Jeg har laget et digitalt kurs hvor jeg deler alle mine beste tips og triks for å male med alkoholblekk. Kurset kan består av videoer og du kan ta det helt i ditt eget tempo. Ellers deler jeg også malevideoer innimellom på Instagram og Facebook - Følg meg gjerne om det er noe du synes høres spennende ut.

"De viktigste elementene i bildene mine er farger, flyt og harmoni. Jeg prøver ofte å skape en følelse bevegelse i bildene, som en dans av farger og former som brer seg utover papiret. Bevegelsen jobber jeg frem ved hjelp av teksturer og organiske former, gjerne inspirert av vann og stein.”

Ekstra unikt med håndkolorering

Noen av de nummererte kunsttrykkene som kommer i et begrenset opplag er også håndkolorerte. Det vil si at jeg maler eller legger på andre detaljer for hånd på trykket, noe som gjør at det vil være variasjoner på alle eksemplarene, som gjør dem ekstra unike.

Trykk og ferdiggjøring

Jeg signerer alle kunsttrykkene for hånd, og de trykkes og kuttes manuelt i atelieret mitt etter at du har lagt inn din bestilling - ett og ett bilde. Jeg bruker pigmentert blekk og matt kvalitetspapir og lerret som gir god farge- og detaljgjengivelse. Så signeres bildene og pakkes godt før de sendes avgårde til sine nye hjem. 😊

Her finner du vanlige kunsttrykk, limited edition kunsttrykk og originale malerier.

LindaSkaret_Kurs-i-alkoholblekk_6.jpg

Lyst til å lære og male vakre bilder med alkoholblekk?

Jeg lærer bort alle mine beste tips og triks i dette digitale kurset.

Forrige
Forrige

Limited Edition: Faded Memories Gold

Neste
Neste

Linda Skaret på Boligmessen i Trondheim