Unngå refleksjoner i glasset på rammen med lerretsbilder

Innrammede bilder kan være veldig flott, men jeg vet at mange irriterer seg over refleksjonene i glasset eller plexiglasset fra både lamper og naturlig lys som kommer inn gjennom vinduer. Det er derfor mange kunder som har kontaktet meg med ønsker om å få tak i bildene mine trykket på lerret, og jeg er glad for å kunne fortelle at det nå er fullt mulig.

Hva er egentlig lerret og hva er fordelen?

Kort fortalt er lerret et vevd tekstilmateriale som er preparert slik at det blant annet kan trykkes eller males på. Det er derfor også mer slitesterkt enn for eksempel papir. Lerretsbilder gir gjerne rommet en enda lunere og varmere følelse enn bilder i rammer med glass eller plexiglass, spesielt nå det er matt lerret.

En annen fordel med lerretsbilder er at de er veldig lette om man sammenligner dem med andre bilder som har rammer med glass eller plexiglass. Det er en fordel når man skal henge opp store bilder.

Lerretsbildene kan også være med på å forbedre akustikken i et rom, som med tekstiler generelt. Det kan altså dempe litt ekko og gjengklang i rommet.

Nytt lerretsbilde i vår stue

Over her ser du noen bilder fra hjemme i stua vår. Vi har nylig fått hengt opp et stort lerretsbilde i størrelse 100x140 cm av bildemotivet “Release 1”. Ble det ikke fint?

Lerretsbilder gir rommet en enda lunere og varmere følelse

Noen har helt tydelige preferanser på om de foretrekker lerretsbilder eller innrammede bilder som er trykket på papir best, men jeg er veldig glad i begge deler, og har nå en god blanding av disse to bildetypene hjemme og synes kombinasjonen gir stua vår mye personlighet.

Her ser du bildet “Ethos Silver 1” som et lerretsbilde.

Her ser du bildet “Ethos Silver 1” som et lerretsbilde.

Tips til montering av lerretsbilde

Når du bestiller et lerretsbilde fra meg kommer bildet uten ramme og må spennes opp. Da er det flere måter å få løst det på, som f.eks å ta det med til et rammeverksted eller å snekre en blindramme på egenhånd. Et annet alternativ som er både enkelt og rimelig er å bruke IKEA sine BJÖRKSTA-rammer. Det er nemlig rammer som er laget for å spenne opp lerretsbilder på og som er enkle å sette opp. Og som alltid med IKEA - det følger med en bruksanvisning for hvordan du gjør det. Det er snakk om 4 aluminiumsstenger som skal skrus sammen også festes selve bildet med noen plastpinner som trykkes inn i en sprekk.

Det er til og med to ulike måter man kan spenne opp bildene på:

  1. På baksiden av rammen, slik at rammen blir synlig

  2. Rundt rammen, slik at rammen ikke vises

Jeg har selvfølgelig testet begge deler. På bildet litt lenger opp her (fra vår stue), så ser du at jeg har festet lerretsbilder rundt rammen. På bildene vist under her, fra utstillingen min på Solsiden, hadde jeg spent opp bildene på baksiden av rammen. Da valgte jeg også å spraylakke rammene i gull, slik at de matchet bildene enda bedre. Jeg brukte Bengalack og det fungerte utmerket. Spraylakk finnes i mange farger, så her er det egentlig bare fantasien som setter grenser for spennende kombinasjoner.

BJÖRKSTA-rammene finnes i flere størrelser, som blant annet 100x140 cm og 78x118 cm.

LindaSkaret-utstilling_lav.jpg
lindaskaret-earth-lerretsbilde.jpg

Priser og kvalitet

Prisene varierer basert på størrelse, men for å gi en pekepinn så koster et bilde i størrelse 78x118 cm 3295 kr og et bilde i størrelse 100x140 cm 4595 kr + frakt på 79 kr i Norge eller 199 kr for forsendelser til utlandet.

Bildene blir selvfølgelig signert for hånd - liggende eller stående etter ditt ønske. De trykkes med pigmentert blekk for en super gjengivelse av farger og god holdbarhet.

Hvordan går du frem for å bestille et bilde på lerret av meg?

Det er en egen kategori i nettbutikken som heter “Canvas Art Prints” hvor et utvalg av lerretsbildene ligger samlet. Det er fullt mulig å bestille lerretsbilder av de andre bildemotivene i nettbutikken også, bare send meg en mail med hvilket bilde du kunne tenke deg, eller om du ønsker at jeg setter opp noen bildeforslag til akkurat ditt hjem. Alle de abstrakte bildene kan henges både liggende og stående, så her er det mange spennende muligheter for å finne det perfekte bildet for deg.

Bildene Earth 1 & 2 på lerret.

Bildene Earth 1 & 2 på lerret.

Bildene Ethos Silver 1 & 2 på lerret.

Bildene Ethos Silver 1 & 2 på lerret.

Bildet Devoted Brown 1 på lerret.

Bildet Devoted Brown 1 på lerret.

Bildet Ambience 1 på lerret.

Ramme rundt lerretsbilder

Det er også mulig å ha ramme rundt lerretsbilder, om man ønsker å få en mer markert avslutning rundt bildet. Da er det gjerne såkalte flyterammer eller sveverammer man bruker. Dette er en ekstra ramme som settes opp rundt lerretsbildet, i tillegg til blindrammen som lerretet er spent opp på.

Flyterammen har gjerne litt luft mellom selve rammen og kanten på sidene til selve bildet, slik at du fortsatt kan se at motivet på bildene strekker seg rundt blindrammen også. Lekkert, ikke sant? De vil også gi ekstra beskyttelse til bildet med tanke på støt eller riper på sidene.

Rammeverkstedene pleier å ha et godt utvalg av flyterammer både i farger, uttrykk og tykkelser. Disse er fra Greens som holder til på Stjørdal.


LindaSkaret_kunstguiden_lav copy.jpg

Kunstguiden: Hjelp og inspirasjon til å velge riktige bilder

Forrige
Forrige

Lansering av nye kunsttrykk: "The Coral Reef Collection"

Neste
Neste

Et enkelt tips for å lage en kul bildevegg