Om å drive nettbutikk - en samtale med Devold Consulting

En stund tilbake ble jeg kontaktet av Arne Devold med en forespørsel om jeg ville dele mine erfaringer med å drive en nettbutikk på fagbloggen deres. Det takket jeg ja til, og du kan få lese samtalen vår.

Jeg har svart på 13 spørsmål om alt fra bakgrunnen min, oppstarten av bedriften og ikke minst mine 5 beste råd til andre som vil komme i gang med sin egen nettbutikk.

For å lese hele samtalen klikker du her, eller du kan lese et lite utdrag av samtalen under her.


LindaSkaret-utstilling_lav.jpg
lindaskaret-lifelinebrown.jpg

Du er flink til å blande kunst opp mot interiør og fargekombinasjoner i veggmaling, hva er historien rundt akkurat denne utviklingen?

Akkurat det har jeg nok tatt med meg etter å ha jobbet i markedsavdelingen til et firma som solgte interiørprodukter i over 4 år. Der jobbet vi hele tiden med å sette sammen produkter og farger for å skape inspirerende og flotte stylinger, og det handler jo mye om at ting passer godt sammen og gi en god følelse. Og sånn er det med bildene mine også, jeg vil gjerne hjelpe kundene mine å sette sammen harmoniske rom som gir dem glede i hverdagen.

Jeg vil gjerne hjelpe kundene mine å sette sammen harmoniske rom som gir dem glede i hverdagen.
— Linda Skaret

Vi mennesker er jo ganske forskjellige, men jeg vet at det er mange som er som meg i form av at vi blir glade av vakre omgivelser. Med det mener jeg ikke nødvendigvis et strøkent hjem til en skyhøy prislapp, men at vi omgir oss med de fargene og den stilen vi selv liker ekstra godt, og at det kjennes riktig, personlig og fint ut. For til syvende og sist så er det ikke noe "rett og galt" når folk skal innrede hjemmene sine med kunst og veggfarger. Det handler om at de skal skape et hjem som de selv liker, men jeg vet at mange synes det å sette sammen farger er vanskelig, så da hjelper jeg gjerne til med å komme med forslag til bilder og fargekombinasjoner for å gjøre det enklere for dem.

Bildet “Spaces in Between” fra nettbutikken lindaskaret.com

Bildet “Spaces in Between” fra nettbutikken lindaskaret.com

Når forstod du at du kunne leve av kunsten og nettbutikken?

Det startet som en hobby, og jeg vil tro at mange som har vært i samme situasjon som meg har tenkt på det å leve av hobbyen sin som en slags hemmelig drøm helt i starten, men så slår man det bort som en fullstendig urealistisk tanke, fordi det ville vært for godt til å være sant.

Det er litt som å plante et frø. Drømmen vokser sakte men sikkert mens man pleier den, og nye idéer dukker opp hele veien. Jeg har deltatt på arrangementer, lest mange bøker, lyttet til podcasts og slukt alt som har handlet om å starte opp for seg selv, drive en bedrift og har bygget videre på den kunnskapen jeg allerede hadde om markedsføring og netthandel. Hobbyen vokste seg større og større, og plutselig så satt jeg der med forretningsmodeller, priskalkyler og regnet på bruttofortjeneste.

Hobbyen vokste seg større og større, og plutselig så satt jeg der med forretningsmodeller, priskalkyler og regnet på bruttofortjeneste
— Linda Skaret

For å svare litt mer konkret på spørsmålet, så husker jeg at jeg høsten 2018 så potensialet i at hobbyen på sikt kunne bli noe jeg kunne leve av. Og fra sommeren 2019 hoppet jeg i det og det har gått enda bedre enn jeg hadde håpet på forhånd. Men selv om det går bra nå, så tar jeg ingenting for gitt og jobber kontinuerlig med å ha flere ben å stå på innenfor kunsten og med å utvikle både meg selv, bedriften og det kunstneriske uttrykket mitt.

nettbutikken-lindaskaret.jpg
Devoted-LindaSkaret.jpg

Hvilke andre måter markedsfører du deg på?

Jeg har stilt ut på flere utstillinger og messer som blant annet Oslo Design Fair og Boligmessen. Jeg har fått en del omtale i magasiner og aviser, samt at designsamarbeidet med Kremmerhuset har gitt bildene mine god synlighet. Ellers er jeg aktiv i flere sosiale medier og har et nyhetsbrev.

Allikevel synes jeg det aller viktigste er god kundeservice. Jeg er veldig opptatt av å hjelpe kundene mine og å gi dem en fin opplevelse når de tar kontakt eller bestiller kunst av meg. Kundeservice er kanskje ikke direkte markedsføring i seg selv, men en fin handleoppevelse kan føre til at kundene forteller venner og familie om bildene mine, og det er jo virkelig den beste formen for markedsføring som finnes.

Allikevel synes jeg det aller viktigste er god kundeservice. Jeg er veldig opptatt av å hjelpe kundene mine og å gi dem en fin opplevelse når de tar kontakt eller bestiller kunst av meg.
— Linda Skaret
Stand på Oslo Design Fair august 2019

Stand på Oslo Design Fair august 2019

Forrige
Forrige

Et enkelt tips for å lage en kul bildevegg

Neste
Neste

Ny lansering av kunstnyheter på lindaskaret.com