Linda Skaret

View Original

Ny kunstkolleksjon lansert: “Hope for change”

Bildene i kolleksjonen er laget i en nøytral og behagelig fargepalett. Om du har sett en del av arbeidet mitt tidligere, så har du kanskje lagt merke til at jeg er veldig glad i farger. Derfor ønsket jeg å utfordre meg selv til å skape noe spennende innenfor de gitte begrensningene av en mer nøytral fargepalett.

I de bildene hvor jeg jobber med mye farger opplever jeg at jeg “får mye gratis”, i form av at fargene i seg selv er med på å gjøre bildene spennende. Mens her, hvor jeg har jobbet med et mer begrenset omfang av farger, ønsket jeg å ta inn noen figurative illustrasjoner som et ekstra element i noen av bildene. Jeg synes det er spennende å kombinere disse to verdenene, det abstrakte og figurative, om enn så bare bittelitt.

Alle de fem bildene hører sammen på et vis, men er allikevel forskjellige. De har en ekstra betydning for meg personlig, fordi jeg har jobbet med et uttrykk for følelser knyttet opp mot et alvorlig og viktig tema, nemlig de menneskeskapte klimaendringene som påvirker kloden vår.

Jeg må innrømme at jeg synes det er litt ubehagelig - både selve tematikken, men også det å dele mine egne tanker og bekymringer så åpent. Og kanskje fordi jeg kjenner på det at man må være en ekspert for å uttale seg om noe som helst. Og jeg er absolutt ikke er noen ekspert på klimaforskning, men jeg lener meg på de mange, gode kildene og rapportene fra ekspertene, og klimaendringene er et faktum vi ikke kan fornekte. Og det haster.

Visste du for eksempel …

… at kun 4% av verdens landlevende biomasse er ville dyr? Resten er husdyr og mennesker.

… og at verdens dyrebestander er gjennomsnittlig redusert med 68% bare siden 1970?

… og at én million arter står i fare for utryddelse?

Det synes jeg er skikkelig trist å tenke på. Er det virkelig bare plass til oss og husdyrene våre? Og hva skjer egentlig når hele økosystemet kollapser?

Hvordan kan du og jeg bidra?

Jeg vil ikke svartmale alt heller, for innerst inne er jeg en evig optimist. Men jeg har lyst til å prøve og hjelpe til også, og et av mine beskjedne bidrag mot klimaendringene har vært å slutte og spise kjøtt (siden slutten av 2019). I tillegg har jeg lenge tenkt at jeg har ønsket å bruke bildene mine, til å bidra med noe positivt på et eller annet vis - og bildene i denne kolleksjonen er mitt første konkrete grep mot dette:

10% av omsetningen fra bildene i kolleksjonen “Hope for change” i september 2021 går til WWF, og deres uvurderlige arbeid.

Jeg blir veldig glad om du vil hjelpe til å bidra - enten ved å kjøpe bilder fra den nye kolleksjonen, eller ved å gi et bidrag til WWF direkte. Se også mine dokumentar-anbefalinger nederst i dette innlegget, og tips en venn om denne kunstkolleksjonen. 🖤

“Hope for change 1 & 2” - bildene med samme navn som kolleksjonen

Disse bildene er satt sammen av illustrasjoner og maleri av alkoholblekk. De er fylt av kontraster, både i lyshet og mørkhet, mykt og hardt, dysterhet og optimisme. Livlige blader som strekker seg oppover og et tre helt uten blader - er det dødt, eller bare vinter?


“Writing on the wall 1 & 2”

Disse bildene er satt sammen av malerier som er malt med både alkoholblekk og vanlig blekk. Fargepaletten er varm og lun, bestående av blant annet rusttoner og brunt, så vel som litt kjøligere nyanser i grått, sort og hvitt.


“Zen Garden”

Dette bildet er satt sammen av illustrasjoner og maleri av alkoholblekk. Med en nøytral fargepalett, transparente lag og detaljer av små grener med blader gir bildet et delikat og moderne uttrykk.

Zen Garden på lerret, hengt opp liggende.


Alle bildene i kolleksjonen “Hope for Change”

Klikk på bildene for å komme til produktsidene, hvor du kan se flere bilder og mer informasjon.

See this content in the original post

Og helt tilslutt, 2 dokumentarer jeg anbefaler å se + en god og lettlest artikkel om WWFs rapport om naturens tilstand:

WWFS rapport om naturens tilstand: Living Plante Report 2020

David Attenborough: Fakta om utrydding (dokumentar, NRK)

David Attenborough: Et liv på vår planet (dokumentar, Netflix)